PC50plus-Hilversum en omstreken

Computertraining voor 50-plussers

PC50plus-Hilversum en omstreken - Computertraining voor 50-plussers

Links


Ook meeste ouderen gaan soepel om met computer (50PLUS).

De meeste ouderen kunnen goed overweg met de computer. Dat blijkt uit onderzoek dat Maurice de Hond al eens gedaan heeft in opdracht van 50PLUS. Bekijk de resultaten van dit onderzoek…

Ouderen maken inhaalslag op het internet. (CBS)
Het internetgebruik onder ouderen is de afgelopen jaren in Nederland flink toegenomen. De achterstand op jongere leeftijdsgeneraties wordt steeds meer ingelopen. Samen met Luxemburg en enkele Scandinavische landen behoort Nederland tot de EU-landen met het hoogste aandeel oudere internetters.
Lees verder…

Lezen op tablets minder vermoeiend voor ouderen dan lezen van papier.
iPad-gebruik door ouderen blijkt een hot topic. Lezen van het iPad-scherm blijkt namelijk goed voor ouderen. Een studie door wetenschappers uit de Duitse steden Mainz, Göttingen en Marburg toont aan dat lezen van teksten op een tablet voor ouderen prettiger is dan lezen op papier.
Lees verder

Welkom bij PC50plus computertraining voor het Gooi en Omstreken

  tgv,thuiszorg gooi en vechtstreek,vivium,ipadtraing

PC50plus-Hilversum geeft al jarenlang computer trainingen aan ouderen in het Gooi.

Nederland vergrijst. Er komen steeds meer ouderen. De ouderen van nu zijn niet meer de ouderen van vroeger. Destijds was je op je 50 ste al bijna “bejaard” en werd je snel afgeschreven.

De ouderen van nu staan volop in het leven en zijn actiever en gezonder dan ooit.
Moderne ouderen staan open voor allerlei maatschappelijke en culturele zaken en maken dus vol deel uit van de samenleving.
Er zijn voor de ouderen van nu, met name de 60 en 70 en 80 plusser, nog veel dingen te leren op computergebied. Sommigen weten wel handelingen te verrichten maar willen meer weten.
Sommigen staan aan het begin van kennismaking met de digitale wereld.

Zo weten zij vaak onvoldoende gebruik te maken van de moderne media zoals het gebruik van de computer, smartphone, iPad of tablet.
En natuurlijk, het omgaan met foto’s, internet en e-mail programma’s.

PC50plus organiseert, bij voldoende belangstelling, ook Workshops: Leren omgaan met een iPad, Windows 10 en  Foto’s bewaren, organiseren en bewerken.
(1e verdieping)
Max. 4 personen.
Meld u nu aan. Bel 06 24 25 25 66.

PC50plus gaat er vanuit dat een ieder recht heeft om voldoende geïnformeerd te zijn en handig te worden in een aantal basis functies van de computer waardoor men beter  is voorbereid op de toekomst en ontwikkelingen die nog komen gaan.

Eind van de vorige eeuw zijn we daar al mee begonnen en heel veel klanten hebben van de inzet van PC50plus kunnen profiteren.
Daardoor doen zij nu op computergebied, op hun eigen manier, volop mee.

PC50plus neemt haar klanten serieus en straalt dat ook uit in de manier van lesgeven: Liefst 1-op-1 omdat dat het meest recht doet aan de behoefte van de klant, of in hele kleine groepjes waar men elkaar kan ondersteunen en waar ook de sociale functie belangrijk is.

Lessen aan huis
Daarnaast is PC50plus uniek omdat veel lessen aan huis worden gegeven.
Dat geeft mensen die aan huis gebonden  zijn (bijvoorbeeld vanwege een handicap of omdat men slecht ter been is) de gelegenheid toch hun computer kennis te verbeteren.

2

Sinds 2010 werkt PC50plus-Hilversum samen met Vivium Zorggroep.
Wij organiseren voor leden van Vivium meestal individuele lessen maar ook workshops en cursussen, o.a. over het gebruik van  iPad, Internet en E-mail en het gebruik van de computer.
Meer informatie

U kunt óók meedoen in de nieuwe “digitale wereld” waarin we nu  leven en die in de toekomst steeds verder zal toenemen.

U kunt zichzelf of anderen in uw omgeving op deze website aanmelden.
Wij nemen dan snel contact met u op om u te helpen.

IMG_0139